fredag 16 januari 2009

Grattis Örjan!

I år utsågs Örjan till årets kusk på travgalan, det med all rätt, för som Micke Nybrink sa en gång att "Örjan som kusk är hästägarens och hästens bästa vän". Det håller jag med om. Att pojken dessutom är välstammad kan väl inte skada, jag menar, fråga Ulf och Peter Eriksson.

I övrigt så tyckte jag nog att alla utnämningar var bra: tvååring: Juggle Face, som Ludde tagit fram från betäckning till denna utnämning. treåring: Maharajah, ja vem annars? fyraåring: Sahara Dynamite, finsk sisu i både häst och alla omkring. årets sto: Lie Detector.

Årets tränare: Stefan Hultman, det är bara att titta på de andra utnämningarna, han tränar två av dessa och skall starta Triton Sund i Prix dÁmerique, Triton har dessutom i år vunnit Sundsvall Open Trot och han var den förste att betvinga Commander Crowe.

Årets äldre häst tillika Årets häst: Har man en gång sett honom är man fast, hans utstrålning är av samma slag som Going Kronos, det går helt enkelt inte att värja sig. Han är helt enkelt underbar.

Grattis även till årets komet, Anna Rönning och årets kallblod, Järvsöfaks, även om jag nog tycker att hans son Järvsöviking gjort ett kanonår, och årets uppfödare Björn Damm.

Inga kommentarer: