onsdag 14 januari 2009

Buddismen i centrum

Idag var det dags för Malée garden att bli med hängrännor, och det var rejäla grejor. Hängrännor av våra format är nästan fåniga när monsunregnen kommer så i Thailand är hängrännorna av betydligt rejälare format. Och medan detta blev gjort så tog Britt-Marie och Ging oss på en sightseeing tur bland tempel och buddafigurer. Vår resa började i Wat Chalong där vi besökte ett tempel, eller rättare sagt ett tempelområde, eftersom det bestod av fyra byggnader och en hel del annat som statyer, marknad och mer intressanta saker.
Elefanter fanns det gott om i området, av alla de slag. Man kanske skulle inhysa en elefant i trädgården, klippa till en liten söt elefant i buxbom. Vad tror ni om det, då får man nog ta en liten kurs om det skall bli nåt. Men byggnaderna får vi nog nöja oss med att ha på bild för trädgården är inte tillräckligt stor för liknande palats.














Och inuti dessa vackra byggnader så trängs blommor och vackra statyer som skänkts till templet av givmilda människor. Det fanns även möjlighet att spå sig med "spåstickor" men vi fann det mer intressant att sväva i ovisshet om framtiden.














Efter tempelbesöket så bar det iväg uppåt, uppåt, uppåt och åter uppåt. Färden gick mot "Big Budda" som är en gigantisk figur som mäter 45 meter i sin fulla längd. Vi gjorde ett stop på vägen för att äta lunch, utsikten från restaurangen var otrolig man kunde blicka ut över stränderna Kata och Karon.
Väl uppe på toppen så uppenbarade sig en skapelse som jag inte sett likheten till, statyn var magnifik och enorm. Råkar ni ha vägarna förbi så bör ni absolut stanna till och kika på denna buddafigur, och stanna till på restaurangen med och njut av utsikten och något gott.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men du nästan lika granna bygnader som i Bolnäs *ler*