måndag 1 juni 2009

Grattis Åke !

Den som fick ta emot publikens jubel efter söndagens elitlopp blev Åke Svanstedt och Torvald Palema och kretsen kring hästen. Även om jag höll på Örjan bakom Jaded så känns det som detta var något som vinnaren och kretsen runt om behövde. Det har varit en tung tid för Åke och hans personal så detta var nog något som värmde. För som en bekant till mig sade angående diskussionerna kring vad som hänt så är det trots allt som hon sade, att Åkes hästar är välskötta och mår bra, de får bra foder, hagvistelse, träning och hjälp från veterinär när det behövs. En travtränare kan inte missköta sina hästar och nå de resultat som Åke gjort och gör. Det finns många hästar i vårt avlånga land som ser betydligt sämre dagar än de som befinner sig i Åkes vård. Det var bara tråkigt att Buck I St Pat galopperade, det hade varit roligt att se henne, sen är det ju tråkigt när våra gäster inte får chansen att visa sina fina djur, detsamma gäller även Russel November som heller inte riktigt fick chansen. Sahara Dynamite visade att han verkligen hör hemma i eliten och satte de äldre och mer rutinerade hästarna på plats i försöket, intressant framtid. Och Triton Sund kan tävla bra på alla distanser, även sprintdistans, så det så!

En annan vinnare som hjärtat klappar lite extra för och som svenska folket inte fick se i tv-sändningen var Röste Bo som vann årets elitkamp, killen är ju från Bollnäs även om han för dagen befinner sig i Norge där han på sidan om tävlingsbiten lyckliggör ston och deras ägare. Även ägarna har anknytning till vår lilla stad så stort grattis Sture och Anders.

Vi fick se en hel hög med riktigt fina hästar som borgar för den svenska travsportens framtid som Going Kronos lillasyster Moonlight Kronos, Reven dÁmour, vi får hoppas att de får vara friska så vi får njuta av dem i många år framöver. Även Royale de Crepon inponerade liksom Main Wise As som räddade Hugo Langewegs Jr. dag.

Inga kommentarer: