lördag 30 maj 2009

Vem får ta emot publikens jubel?

Ni som besökt Solvalla en elitloppshelg och känt stämningen, elektriciteten, förväntningarna inför så fina tävlingar vet att detta nästan inte kan finna dess like. Det är helt otroligt roligt att så många människor väntar i timmar innan portarna öppnas för att få en så bra plats som möjligt och att ekipagen välkomnas av stående ovationer från publiken när dom träder in på banan. Det är sport när den är som bäst. Vi håller naturligtvis tummarna för våra svenska ekipage men då får dom verkligen visa sig från sin bästa sida samt ha en del tur.


Detta är våra svenska deltagare i år som vi håller en extra tumme för. Locotime som fanns på gården när jag var liten och som var fader till vår första avkomma efter Zandra Atlantic vann consolation till elitloppet. En extra tumme håller jag ju naturligtvis för Örjan. Men vem som än vinner så hoppas jag vi får se ett lopp utan galopper och att de flesta hästarna får chansen att visa sig från sin bästa sida.


Sen är ju elitloppet inte bara roligt för stunden, nej, man kan ju samla detta på en video eller något liknande och ta fram vid lämpliga tillfällen och bara njuta av gamla hederspållar.

2 kommentarer:

Brita sa...

Så spännande det blev. Vi tog del av kvalloppen på radio på väg hem från Malung men hann hem lagom till finalen på TV. Vilka hästar! Var du där?
Kram från Svärdsjö

Åsa sa...

Brita: Tyvärr var jag inte där, men som tur är ser man ju bra på TV även om man aldrig kan uppleva den stämning som är på plats. Nu kommer du snart promenerande, visst är det så, cirka 18 mil kvar bara. Välkommen!