söndag 22 februari 2009

Skidhelg

Oj ,vad vi tävlar! Hela helgen, skidskytte, längdskidor, utförsåkning och bandy och naturligtvis trav. Det är väldigt spännande, särskilt skidskytte där allt kan ändras hela tiden. Där får vi tacka Helena Jonsson för många glada stunder i spåret och på vallen under VM. Hästarna avmaskades dessutom igår så dom får ta det lite piano idag och gå i en hage dom inte gått i på en stund vilket innebär att vi får ägna oss åt lite snöpulsning.

Snuvan och förkylningen har också kommit på besök, men det verkar vara en kortare visit. Men som tur är så har jag fått ett recept från Britt-Marie och Ging i Thailand på en suveränt god sås. Det är suveränt att äta Thailändsk mat med smak, speciellt när man är lite snuvig och smaken inte är så bra, så tack så mycket Britt-Marie och Ging för att ni förgyller min matsituation i helgen.

Recept på Thai sås

fisksås
krossad vitlök
lime
färsk chili
gnutta socker

Antal och mängd är efter behag, vi får väl prova oss fram, det kan även tänkas att proportionerna för en svensk gom inte är desamma som för en Thai dito. Lycka till och smaklig måltid.

2 kommentarer:

Admin sa...

Du får verkligen prova dig fram, med det enkla receptet kan det nog bli fem olika såser beroende på hur du blandar ;-)

Kram!

Åsa sa...

Peter, som jag skall bjuda på härligheten har ju liksom aldrig varit i Thailand och smakat orginalet så det går nog bra =)