Detta är en blogg som berättar om livet för en människa som i unga år drabbats av en åkomma som ej tycks gå över med åren, och det har gått rätt många. I min ungdom blev jag hästbiten och det verkar inte ge med sig...
tisdag 11 september 2007
Gott, gotteli, gott, gott
Surströmming hittar du inte hos Nejma i Marocko (tror jag) men massor av härliga bilder kolla får du se!
Äter inte djur men det ser ändå onekligen gotteli gott gott ut :) Det behöver inte vara mer avancerat än smör, knäckebröd, en burk med något stinkande oidentifierbart i och så nubben förstås...vart har den tagit vägen?
Guava, Malée, Härensjö: Lägg noga märke till att det är utomhus, detta för att man skall kunna vara med utan att vilja äta ur burken. Och nubben funkar bra till sill eller annat med. Så välkommen till bords (bord med eller utan burk).
Lisa: Det kan nog vara ett bra tips att hoppa över denna maträtt på den fina balkongen, för att främja grannsämjan.
Mina föräldrar fråm Hälsingland brukar varje sommar bjuda på surströmming, men nu har de gett upp (de bjuder andra i stället). Tillbehören är goda och det är ett enkelt och trevligt sätt att träffas på.
Haydee:Jag tror att man räknas som svensk även om man inte äter suströmming, annars vet jag inte var min sambo kommer ifrån.
Åsa: Som sagt man tager vad som faller en på läppen resten låter man vara, och nubbeglaset står där men detta var innan start så nubben ligger på kylning.
Nässelblom & choklad: Dina föräldrar är väldigt kloka för mer lättlagad festrätt får man leta efter.
Jag kanske borde bjuda in mig själv till en surströmmingsskiva nästa år. Äter dock inte fisk så det får bli en rent antropologisk studie från min sida, nu när jag flyttat till Norrland.
Jag har varit på några surströmmingsskvor genom åren, men hittills aldrig hittat tillräckligt många nubbar för att vilja prova. Men det är en bra bild av Norrland.
Kent Filppu:Många surströmmingsskivor och ingen strömmingsälskare, då måste du vara en mycket tolerant och tålig person. Eller var det nubbarna du provade?
Christel: Ja nog är det en tvättäkta norrlänning som tycker att det inte är en riktig sommar utan vår speciella böjelse, framkommen ur tradition och tillvänjelse sedan unga år.
20 kommentarer:
Ta bort burken och jag slår mig gärna ned.
Var är nubbarna?
Instammer, ta bort burken sa kommer jag. Lite knackebrod! Mmmm.....smaskigt!
Surströmming... det var länge sedan. Tror inte engelsmännen skulle uppskatta våra (nord-)svenska vanor.
Så svensk är jag inte beredd på att bli. Surströmming - nej tack! :)
Äter inte djur men det ser ändå onekligen gotteli gott gott ut :) Det behöver inte vara mer avancerat än smör, knäckebröd, en burk med något stinkande oidentifierbart i och så nubben förstås...vart har den tagit vägen?
Guava, Malée, Härensjö: Lägg noga märke till att det är utomhus, detta för att man skall kunna vara med utan att vilja äta ur burken. Och nubben funkar bra till sill eller annat med. Så välkommen till bords (bord med eller utan burk).
Lisa: Det kan nog vara ett bra tips att hoppa över denna maträtt på den fina balkongen, för att främja grannsämjan.
Mina föräldrar fråm Hälsingland brukar varje sommar bjuda på surströmming, men nu har de gett upp (de bjuder andra i stället). Tillbehören är goda och det är ett enkelt och trevligt sätt att träffas på.
Har precis satt en klädnypa i näsan, för det luktar skunk ända hit ;)
Jag är glad att lukten inte går att överföra via cyberrymden...men det SER onekligen gott ut ;o)
Nä, tacka vet jag färsk fisk! Strömming skyr jag i alla former, men surströmming allra helst. Huah!
Haydee:Jag tror att man räknas som svensk även om man inte äter suströmming, annars vet jag inte var min sambo kommer ifrån.
Åsa: Som sagt man tager vad som faller en på läppen resten låter man vara, och nubbeglaset står där men detta var innan start så nubben ligger på kylning.
Nässelblom & choklad: Dina föräldrar är väldigt kloka för mer lättlagad festrätt får man leta efter.
Mimo, Mildamakter, Sofia: En surströmmingsskiva via bloggen kanske kan va nåt, vi struntar i lukten och fisken och skålar bara för sommaren ;-)
Jag kanske borde bjuda in mig själv till en surströmmingsskiva nästa år. Äter dock inte fisk så det får bli en rent antropologisk studie från min sida, nu när jag flyttat till Norrland.
Säger som Haydee... jag föddes också utan surströmmingsätargen! :)
Lena:Det låter som en jättetrevlig ide.
Pumita: Var inte orolig, genmanipulation är en baggis idag;)
Jag har varit på några surströmmingsskvor genom åren, men hittills aldrig hittat tillräckligt många nubbar för att vilja prova. Men det är en bra bild av Norrland.
Åh! Ingen sommar utan surströmming! Men så är ag norrlänning också ;) Skulle gärna slå mig ner vid bordet och rensa en firre.
Kent Filppu:Många surströmmingsskivor och ingen strömmingsälskare, då måste du vara en mycket tolerant och tålig person. Eller var det nubbarna du provade?
Christel: Ja nog är det en tvättäkta norrlänning som tycker att det inte är en riktig sommar utan vår speciella böjelse, framkommen ur tradition och tillvänjelse sedan unga år.
"Var inte orolig, genmanipulation är en baggis idag ;)"
Haha, jag var rädd för det! ;)
Skicka en kommentar