måndag 27 augusti 2007

Sundsvall Open Trot

Nu är vi hemma igen efter en riktig travhelg i Sundsvall, god mat och trav en hel helg. Det hela började på fredagens tävlingar på Bergsåkers travbana i Sundsvall. Efter en givande kväll på travbanan vars största behållning denna kväll bestod i mitt tycke av Lundås Emelie som ger en ny dimension till ordet spurt bland nordsvenskar samt Torvald Palema. Sedan bar det av ut på staden för att avnjuta en god middag innan hotellets nybäddade sängar äntrades inför en ny och ännu hetare travdag.

Lördag morgon inleddes av en promenad på stadens spöklikt tomma gator för att sedan inta en hotellfrukost, modell större. Sedan bar det av mot travovalen igen, vi fick oerhört bra platser cirka två meter ifrån banan. En tripp över till hästshopen gav en ny grimma till Fiffi, istället för den som numer är trasig (som hon ärvt efter sin mor) samt en lekkedja att komplettera det mjuka bummibettet. Sedan var det dags för travet att dra igång med allt vad det innebar med bland annat dagens gulddivison som ej gick av för hackor med Going Kronos, Citation, Red Chili Pirat, Jaded, My Love Lady (på besök från Frankrike) och allas vår Järvsöfaks i SM. Dagens huvudlopp bjöd på en överraskning som inte många satt sitt hopp till, nämligen Giant Superman och Fredrik B Larsson (grattis!!!). Det är då som man kan som Olle Goop konstatera att "trav är trav" och att "alla lopp skall köras". I övrigt så var Örjan Kihlström dagens man med sex triumfer varav tre inom V-75, snyggt jobbat, vi bockar och bugar. Vi avnjöt en travdag med fin sport i vackert väder, och det gjorde vi tillsammans med 18 124 personer, vilket innebar nytt publikrekord för Sundsvallsbanan, det är alltid roligt när människor väljer att avnjuta fin sport på plats för att ge sitt stöd till de tävlande.

Vi avrundade vår travhelg med ett besök på Hagmyrens travbana, vilket gav en liten "dagen efter känsla", varför lägger man inte V-65 på Hagmyren en sån gång, när man har hela svenska eliten i Sunsvall? Kanske en del av Bergsåkers storpublik följer med till Hudiksvall, idag när travet har problem med besöksantalet på travbanorna.

En trevlig helg som jag starkt kan rekomendera alla travälskare.

Inga kommentarer: