torsdag 23 augusti 2007

Genrepet är avklarat!

Ni kan inte ta oss...

Igår kväll var det dags för Fiffins genrep. Fylld av förväntan och spänning och komplett förvirrad for vi iväg till travbanan. Väl framme lastade vi av vår springare och alla attiraljer som skall vara när man skall köra provlopp: sulky, sele, senskydd, knäkappor, gamascher, nosgrimma, huvudlag, tungband, täcke, hö, hink, klocka, stetoskop m.m. När allt var avlastat gick jag till inskrivningen för att hämta en vojlock, detta skedde drygt en timme före start, och tro det eller ej men fjorton hästar var anmälda i vårt provlopp, och då det finns plats för femton så kom vi med.

Sedan var det dags att kontakta kusken och kolla vilken tid vi skulle "värma", vi selade och kusken for ut. Fiffi anser att det inte finns någon som helst anledning att springa som en tok när man är alldeles ensam, så hon tar det lugnt och ser sig omkring i omgivningarna, skall man vara riktigt ärlig så har inte hon och kusken samma uppfattning om hur en värmning skall gå till. Nåja, värmt blev det i alla fall. Sedan fick Fiffi vila en stund innan loppet, och sedan var det dags igen. Men lilla Fiffin är en klok och sällskaplig häst så hon gör gärna sällskap med de andra hästarna runt. Hon skötte sig exemplariskt och kändes fräsch så nu siktar vi på att göra debut hemma i Bollnäs den sjunde september, förutsatt att inget händer och att hon kommer med.

Fiffi fick sedan en välförtjänt dusch, en stunds träckning för att sedan gå in och äta lite hö medan vi smorde kråset inne på stallfiket. Sedan begav vi oss hemåt mätta och belåtna, och väldigt glada.