onsdag 11 juli 2007

Semestern hägrar runt hörnet.

Nu är stallet klart och det blev såååå fint och rent. Så på fredag bär det av på semester, Årjäng och V-75 blir vår första anhalt och Axevalla med stochampionatet blir vårt sista stop. Däremellan tänker vi improvisera i mellersta delarna av vårt land, det skall bli jätteskönt och rätt spännande att få vidga vyerna en del.

Två av våra flickor plus en konvalecent som finns hos oss för dagen blir kvar hemma i hagen med min ömma moder som hästskötare och våra kära grannar Åsa & Magnus som back-up. Cizzi däremot, hon blir nu "Lilla Fiffin" och kommer att tillbringa tiden hos sin gudmoder på kollo/träningsläger. Detta är Fiffins tredje år på kollo.

Första året var Fiffi tämligen "speciell", det började lite fint med att Fiffin fick gå ut i hagen första natten och skulle då få en liten kompis för att hon inte skulle känna sig så ensam, sagt och gjort, en shetlandsponny fick hon till sällskap, allt såg lugnt ut så gudmodern gick till sängs. På morgonen saknades en stycke ponny, återfanns senare i en annan hage något tilltufsad men som tur var inte skadad. Beate (som gudmodern heter) skulle ta in Fiffin på morgonen så bestämde sig hästen för att sätta Beate på litet prov och stannade därför helt enkelt mitt utanför stallet och stod där kvar. Beate hade inte stort mycket val utan fick snällt stå kvar tills det kom fler och kunde ge Beate ett rep. För eftersom Beate är Fiffins gudmor så visste hon att vi får använda oss av den metoden vid lastning m.m. så efter mycket om och med så kom Fiffin äntligen in.

Nästa dag var lugn men sen var det dags igen. Bäst jag låg i solen på en badstrand på Åland så pep telefonen till och där stod "Din häst är en åsna". Då blir man ju lite orolig så jag ringde Beate, det visade sig att det hade behövts tre personer för att få på vagnen på hästen, nåja, resten av veckan förlöpte någorlunda om man bortser från några saker som att vissa problem uppstod när duschen skulle uppsökas, men Fiffis gudmor löste det hela.

Man är ju väldigt tacksam att Beate vill vara gudmor och att Fiffin får komma dit på sitt kombinerade kollo/träningsläger. Tack Beate för att vi kan åka på semester.

2 kommentarer:

Admin sa...

Din häst är en åsna - det måste var en klassiker! Skaffa digitalkamera och var med i en onsdagsdrive för bloggare som finns nu - kolla på min(a) bloggar!

Kram och trevlig resa, ni hör av er om ni är i storstadskrokarna hoppas jag.

Åsa sa...

En digitalkamera känns som ett måste. Självklart hör vi av oss om vi är i krokarna. Hur än det blir på semesterna så kommer jag när det närmar sig höst. Då kommer sanningen att uppdagas, har vi blivit hopplöst gamla, eller...Men det är en sak jag undrar, hur gick det med Bollnäs festivalen och medverkan?