måndag 23 augusti 2010

Ingen återvändo

Nu är vardagen här igen, obönhörligen kommer den in i våra liv och kräver sitt. Våra elever har nu dykt upp på skolan efter ett långt sommarlov. Att säga att de längtat efter denna dag vore nog kanske att ta i litegranna, men att de saknat sina kompisar och att de faktiskt saknat skolan en del i alla fall är nog inte att ta i för mycket. Livet känns aningen kaotiskt just nu, men det ordnar sig nog snart igen och man faller in i sin vardag som vanligt igen. Det är bara mer att komma ihåg, mer att ordna med och fler tider att passa, men det har ju funkat förr och gör det nog nu igen.

Jag har idag träffat mina nya elever alla samtidigt för första gången, ungdomar som går sitt vuxenliv till mötes via några år på internatskola. Lyckliga ungar, jag minns själv tiden när jag började på Nytorpsskolan. Inga föräldrar i närheten, massor av nya kompisar och till det en skola man för första gången i sitt liv valt själv, det är något särskilt med internatskolor =)

Liten och Fiffan har haft en date med veterinären idag, årets vaccinspruta är avklarad. Liten har dessutom fått lite tillsyn samtidigt då hon fått en hovböld på sin högra bakfot, det är ungeför som när en människa får nageltrång. Det gör fruktansvärt ont men är inte farligt, men får göra ett smärre ingrepp, få bort var och tryck och sedan hålla rent och låta naturen och läkningen ha sin gång. Så hon skall nog ta en liten språngmarsch ingen inom en snar framtid.

Inga kommentarer: