torsdag 26 augusti 2010

Höstens läckerheter

Nu har den intagits, lika god i år som alla år. Den norrlänska specialiteten som smakar såååå gott och som man längtar efter år efter år. Endera älskar man den eller ...vilken kategori jag tillhör har ni nog redan förstått. Men det är noga hur man avnjuter denna delikatess, inte utan lök, tunnbröd och det lena messmöret, mmmm.

Apropå delikatesser och höst, vi har ju den stora glädjen att ha champinjoner i hästhagen, så ikväll blir det champinjonsås till biffarna. Larvig eller inte, det är liksom roligare att äta champinjonsås som innehåller champinjoner från hästhagen jämfört med champinjoner från affären eller från burk.

I helgen är det dags för Sundsvall Open Trot som vi bevistat i sällskap med grannarna under många år, men i år tänkte vi hoppa över det eftersom vi skall åka på Derbyt. Det är i alla fall vad vi tänkt oss, men nu när det närmar sig så börjar vi vackla. Ett besök över dagen kanske? Vi får se hur det ser ut framåt helgen, men lockande är det skall jag säga.

Den vackra hösten visar sig från sin allra bästa sida ibland, vi bor allt på en vacker plats.

3 kommentarer:

Admin sa...

Smaken är som baken ;-) Vore det inte bra om ni hade champion istället för champinjon i hästhagen... Kram!

Mija sa...

Vi njör i Hällbo med rosens av dessa läckerheter :-)

Åsa sa...

Malee: Vi har ju en champion i hagen, Fiffan går ju där =)

Mija: Suströmming i Hällbo, det kan aldrig bli fel =)