måndag 2 augusti 2010

En rekordtravlig helg

På lördagen var det dags för V-75 på Bollnäs travet, jag skulle jobba i dopingen hela dagen och skulle börja väldigt tidigt tyckte jag, det vill säga klockan nio, travet börjar ju inte förrän klockan ett, visserligen skall hästarna identifieras och så. Men döm om min förvåning när jag passerar grindarna och det redan är kö utanför, redan klockan nio på morgonen. Men det skulle visa sig att kön skulle vara en bra bit in på dagen. Det sattes nämligen nytt publikrekord på Bollnästravet i lördags, 9 631 personer är det nya publikrekordet, det gamla var på 7 700 och sattes på V-75 för två år sedan.

Stämningen bland de aktiva på stallbacken var på topp hela dagen, fast det förstås, när man jobbar i dopingen så träffar man ju de som vunnit, och dom har ju mycket att glädjas åt. Men dom var väldigt nöjda med arrangemang, anläggning och sist men inte minst banan som var i ett strålande skick vilket bidrog till ett banrekord. Det var en mycket trevlig dag som avslutades med en grillkväll i glada vänners lag. Det var också toppenkul att det blev en hemmaseger genom Tomas Lönns fina sto Bachelores Dream med Sören Eriksson i jollen, även tomas lärling Peter O Larsson fick segerdefilera framför den härliga publiken denna dag.
Söndagen tillbringade jag och grannen Åsa på Hagmyrens travbana, även där var det fina tävlingar med V65 och Breeders' Crown. Återigen var det en trevlig travdag även om det i ärlighetens namn kändes en aning avslaget efter lördagen, men vi drev omkring och träffade många trevliga människor och hade det ganska behagligt. Det är ju människor som man inte träffar var dag och det är roligt att byta några ord med dom och se hur livet lever med dom.

Inga kommentarer: