torsdag 11 september 2008

Naturens rikedom

Dessa gigantiska champinjoner plockade vi strax utanför hästhagen, de kommer snart att landa i våra hungriga magar lagda stuvade på en varm macka. Detta har utvecklats till en riktig svamp vecka, för i måndags så kom min kära arbetskamrat med en påse! kantareller. Så i tisdags så blev det en varm macka med smörstekta kantareller och en kall öl sedan vi varit och kört veckans rakbanejobb med Fiffan. Det smakade underbart. Och imorgon så blir det ytterligare någon svampanrättning i sällskap med fläskfile, riktigt vad är inte klart ännu, kantarellrisotto eller något annat. Vi får se vad inspirationen och lusten säger imorgon. Det är egentligen sanslöst vilka njutningar av alla de slag vår natur bjuder oss på, det är bara att ta för sig.

Det blev ingen start denna gång heller, Fiffan var första reserv men kom inte med ändå. Lite surt var det allt eftersom det var på hemmaplan och allting. Det låg dessutom bra i tid. Nåja, vi gör som vanligt, tar nya tag. Det är tur att man har detta med trav som hobby.

På lördag blir det stor fest, då skall vi som gått ut nian samtidigt på Gärdesskolan, sex klasser, träffas och spela brännboll på dagen och äta, dansa, prata, parta hela natten lång. Det har gått trettio !!! år sedan vi slutade (hur gick det till?). Det skall bli otroligt roligt, det har det varit varje gång, vart femte år.

1 kommentar:

Admin sa...

Tänk att ni fortfarande träffas, ha så kul HELA natten. Grattis för namnsdagen också, såg just att det var Åsa idag! Kram!