fredag 23 maj 2008

Spänningen ligger i luften

Nu står syrenerna strax i blom och sommarlovet ligger på lur, solen strålar och livet spirar överallt i naturen. Och för oss travälskare står en händelse större än självaste midsommarafton för dörren, elitloppet, i all sin prakt med tävlingsdjur som får en att stumna. Känslor som svallar för våra älskade hästar, dagen då pengar bleknar i jämförelse med ära och stolthet, dagen då svensk travpublik får sitt lystmäte i form av tävlingar i världsklass.















Hjärtat klappar för de svenska hoppen, får vi se en svensk seger igen, hoppas. Många är de svenske vi minns, från Ego Boy och kampen mellan Pine Chip och Copiad och inte minst mästers glädje vid Victory Tillys seger. Men den franska armadan ser tung ut och är inte lätt att besegra, men våra svenskar går heller inte av för hackor.


Tyvärr kan vi inte vara på plats i år, men helgen är bokad framför televisionen, med allt som kan tänkas komma till pass, däribland även något att torka en och annan glädjetår med för dom brukar vara nästan lika självskrivna som champangegaloppen. Vi får bara hålla tummarna för att vi slipper undan tappade skor (typ Zoogin) och fula styrningar som förstör för någon konkurrent utan att alla ekipage får chansen och att vi får se hästarna utkämpa en rättvis strid.


Tycker ni att bilderna är finare än vad dom brukar vara i min blogg så beror det på att jag fått låna bilderna av min vän Erik Widén som förser mig med otroligt fina bilder från travsporten, ni kan även se inlägg från Erik på travnet.
Nu väntar vi med spänning på kommandoorden i helgen "Till start"och håller tummarna.
Trevlig travhelg!

Inga kommentarer: