tisdag 7 september 2010

Trevlig resa

Nu har vi bevistat Malmö under några dagar och det var en överraskande trevlig stad, jag måste nog bekänna att de eventuella fördomar jag kan ha haft om skåningar kom helt på skam. Vi har blivit otroligt bra bemötta helt igenom, folk, ja skåningar, är glada och väldigt hjälpsamma vilket höjer kvalitén på vår resa. Efter en natt på tåg så tog vi apostlahästarna och gick på upptäcktresa i staden. Det var mest två saker som stod på agendan, Ribersborg och Turning Torso.
Ribersborg är den finaste hundrastplats jag set någongång, ett gigantiskt naturområde som sträcker sig längs havet. Där hålls varje år stora tävlingar i fälttävlan så området är fyllt av permanenta hinder.














Sen finns där ett kallbadhus, det är något jag måste prova någon gång, det verkar spännande, och det sägs att man blir pigg och kry av det.

Sedan vände vi av mot centrum och under vägen passerade vi "hoddorna" där man köper fisk i alla former i små stånd direkt av fiskarna och deras familjer.














Intill "hoddorna" ligger Malmö slott, Nordens äldsta bevarade renässansslott .

Sedan kom vi in till centrum vilket inte lämpar sig för människor med torgskräck, Lilla torg, Stora torg, Möllevångstorget, Gustav Adolfs torg. Men tro för all del inte att statyn av Gustav Adolf står på Gustav Adolfs torg, nej, den står på Stora torg.

Inga kommentarer: