lördag 11 september 2010

Derby och besök hos Derbyvinnarna

Söndagens trav på Jägersro innebar Både Derby och Derbystoet och många andra fina lopp, Och en dag som denna med sådana viktiga lopp innebär en särskild stämning på stallbacken, luften liksom dallrar. Något man jobbat för i flera år i ur och skur, morgon och kväll, något man hoppats och trott på, detta skall nu avgöras på ynka 2-3 minuter. Är det rätt dag, har hästen en bra dag, skall banan passa, är turen med oss, det är mycket som krävs för att det skall gå vägen. Och lika glad som vinnaren blir lika ledsen blir de som drabbats av galopp eller en häst som inte har sin bästa dag just den dagen, känslorna ligger liksom utanpå kroppen, det är den enda chansen som ges att bli en Derbyvinnare.
Viola Silas efter värmningen, som sedan vann Derbystoet.
Vitesse D'inverne, Bollnäshoppet som tog spets och bjöd upp till kamp och kom i mål på en mycket hedrande 4:e plats, bland de allra bästa stona i sin årskull. Grattis till teamet omkring henne till ett kanonjobb.
Never Again, Derbytrean på väg in i stallet efter den sista värmningen.

Kevin Oscarsson ( e. Jim Oscarsson u. Susanne Oscarsson ) med sin Antonio vinnare av Svenskt Travderby kategori A. Där har vi nog en kille som kommer att bidra till en föryngring inom travtränarkåren en vacker dag.


Resans absoluta höjdpunkt


Ett besök på Vomb, hemma hos Lutfi Kolgjini var inplanerat, jag åker inte till Malmö utan att besöka detta mitt så hett efterlängtade utflyktsmål. Snacka om timing, vi hade bestämt oss för att hoppa över detta dagarna innan Derbyt då vi trodde att det var många på besök, men med facit i hand så blev det ju nästan onödigt bra.















Hästar och hagar i långa banor, vackra djur och fint väder, vad mer kan man begära?

Skulle kanske vara lite fina träningsvägar då, men det råder ingen brist på sådana heller!
Hur snygg är han??? Ni som är intresserad av exteriör, kolla överlinjer och kors. Snyggingen i fråga är Lavec Kronos, ja, han är inte så dålig heller =)
En riktig going är han också, kärleken är total, vilken kille!

Ytterligare en ung charmör, mina damer och herrar, får jag lov att presentera...Paying Guest, en lillebror till Vanessa, Vincent och Vector du Ling.

Dagens namn på alla läppar, Joke Face, han är också intresserad av besök, kommer direkt.

Även han en kelsjuk kille.

Det här mina vänner är Muleman, honom hittade Ludde på en hästauktion, han var sliten och ingen ville ha honom, då slog Ludde till och tog med honom hem, nu går han lös på Vomb, pensionerad efter att ha hjälpt till med uppfostran av unghingstar.

Mitt intryck av besöket var att det finns varma hjärtan, omtanke och mycket annat som präglar denna gård. Vår förmiddag var fylld av trevliga människor, kelsjuka hästar, hundar och mula.

Inga kommentarer: