söndag 19 oktober 2008

Nu blir det snart TV för hela slanten

Nu börjar det bli trav på TV för hela slanten. Det brukar tendera att bli så under vinterhalvåret, men det blir desto roligare när det börjar bli dags för livetävlingar igen, lusten riktigt bubblar i en, och känslorna svallar. När våren kommer så återvänder även den riktigt heta lusten för trav igen, tiden framför oss är en tid, inte i koma men väl i hibernation, en slags "halvkoma".

Annars så är mitt liv en hel del vatten för tillfället, och då talar vi om Voxnan, älven som passerar ca:50 meter ifrån oss. Det skall byggas ett nytt kraftverk här i Sunnerstaholm och nu handlar det om Fortum skall släppa på något vatten i den för det mesta torra älvfåran. Vi som fastighetsägare har fått chansen att yttra oss i frågan. Vi har ju en bit ner till själva älvfåran men vi har ju grannar som bor betydligt närmare och lukten som uppstår när de stänger av älven når även oss, dessutom så är hela bygden vackrare och mer tilltalande för oss alla ifall älven brusade om än bara en aning. Filmade idag när jag var ute på promenad och då är det bara 5 kubikmeter som passerar och kommunen har begärt att det skall släppas på 10 kubikmeter, detta för att lax och annan fisk skall kunna vandra i älven. Men nog är det bra grant när vattnet i all sin kraft brusar fram över stenarna.





1 kommentar:

Jimmy // Älvräddarna Hälsingland sa...

Vi ska göra vårt bästa för att se till att det återigen rinner vatten i älven. Följ gärna vår kamp som delvis återges på torrfluga.se

Det färskaste inlägget gällande Sunnerstaholm hittar du på http://www.torrfluga.se/?p=1674