tisdag 14 oktober 2008

Dubbel glädje är delad glädje...

Igår kväll var det dags för årets upplaga av Anders Kilströms minne på Bollnästravet. En trevlig kväll tillbringades på travet och en god middag intogs innan det var dags för själva loppet. Det är alltid roligt när segern går till en hemmahäst, vilket det gjorde igår kväll, åtminstone till hälften.
För första gången i historien så blev det dött lopp, efter en minst sagt rafflande upploppsstrid så gick det inte att skilja de två duellanterna åt, de nådde mållinjen samtidigt. Det handlade om Laura Frontline, tränad av Tomas Pettersson, skött av grannen, Åsa och för kvällen körd av Bo Eklöf, som för övrigt blev far tidigare i veckan. Den andra kombattanten kördes av en annan Bergsåkerskusk, nämligen Robert Bergh. Hästen var Akjas Funnymaker, en son till Staro Showbis som i sin tur är undan Emma Gee San som i sin tur är undan Pixie.

Det blev en del snabba beslut och förvirring i vinnarcirkeln eftersom det fanns endast ett täcke och en lagerkrans, de två segrarna fick en del var inför segerdefileringen, men naturligtvis kommer den saknade delen senare. För har man vunnit en lagerkrans så skall den pryda stallet till den dag den rasar ihop, det brukar inte finnas i överflöd, det kan liksom aldrig bli för många. Liksom en segerfilt som alltid pryder sin vinnare.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att vi någongång kan vinna en lagerkrans. För den som Esteria vann i Rättvik för många, många år sedan den har definitivt sett sina bässta dagar och rasar itu vilken dag som helst. Men som den sanna optimist man måste vara för att vara travhästägare så ger vi ju aldrig upp ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena bruden, såg dig skymta förbi på Vinnare +, 21: 30!
Så nu är du Tv kändis oxå *ler*

Åsa sa...

Hihihi, jag lovar att ska jag synas på TV så är det bra om jag bara skymtar förbi och helst inte hörs. Typ inte något Idol eller så :-)