söndag 31 augusti 2008

Travlig helg i Sundsvall

Tillbaka i vardagen igen, slut på fina restaurangmiddagar, fiskbullarna sjuder i kastrullen och allt är som vanligt igen, fast det förstås, fiskbullar är ganska gott. Helgen i Sundsvall har varit väldigt trevlig. Vi kom upp till Sundsvall i god tid så vi hann se Peter Eriksson vinna Fredagsflexen med Kick Party (samma ägargäng som Kick Back). Hästen gjorde ett makalöst lopp och vann helt oberörd. Grattis till alla inblandade. Vi fick även se Armens musikkår till häst, och om det kan vara bökigt att rida normalt så är det nog ingenting mot för att rida och spela trumpet samtidigt. Vi kom aldrig över på publikplats utan stannade kvar på stallbacken och åt och umgicks med vänner och bekanta.

Vi kom tidigt till Bergsåker på lördagen, vi liksom många andra, det är så här det skall se ut på trav. Mycket folk och hög trivselfaktor. Innan det hela drog igång så hade jag turen att hitta höpåsarshopen som jag letat i vild förtvivlan, men inte hittat tidigare, det är en påse och inte ett nät vilket gör att inte hästen riskerar att fastna lika lätt och få hönätet mellan hoven och skon. Sedan förlöpte dagen med fina tävlingar och trevligt umgänge. Dagen till ära så fanns där vackra förridare från armen men nu utan trumpeter och Sunsvall Open Trot vanns av hedershästen Triton Sund med en jublande glad Jörgen Sjunnesson.












Söndagen brukar vi normalt tillbringa på Hagmyrens travbana, men så icke detta år då det inte var några tävlingar där. Vi tog istället en tur efter Jungfrukusten och kikade bland annat på klapperstensfält. Vackra Mellanfjärden och sist men inte minst så tog vi troligtvis årets sista fotbad i havet.









Vi tog även en sväng förbi Ulla, vår vän i Ilsbo och drack en kopp kaffe innan vi tog vägen över Dellensjöarna hemöver. Ulla hade varit ute och plockat kantareller som hon vänligen gav oss så vi kunde njuta av smörstekta kantareller när vi kom hem, tack Ulla, det smakade himelskt.

2 kommentarer:

Boel sa...

Så fint du har det. Verkar trivas med ditt jobb och små resor hit och dit! Härlig läsning. Riv på ba´.

Åsa sa...

Visst trivs jag med mitt liv. Det kanske är hästarna som gör en nöjd och glad, jag tror det är så till stor del. Men även "hästfolket" omkring hästarna =)Ha det så bra själv med dina fyrbenta vänner.