tisdag 12 augusti 2008

Svenska sommartraditioner och måsten

Nu är det verkligen slut på semestern, vattengymnastik, provtagning, dietist. Ja nu är det slut på friden och tiden på "sommarbete" nu är det bäst att hålla sig på mattan igen. Detsamma gäller stackars Fiffan, imorgon kommer hennes första rakbanejobb efter "semestern", men skall jag vara ärlig så tror jag hon välkomnar ett besök på travbanan. Hon är ju en ungdom som tycker att det är roligt att se sig om en del och ingen medelålders gumma som trivs bäst hemma (som en del andra).


Ikväll är det en del svenska traditioner som måste göras och tas om hand.

Ibland är uppdragen trevligare än annars, detta med kräftätning är definitivt ett sådant uppdrag. Kräftor, pajer, bröd, ost, bordet är fullt av godsaker och kylda drycker. Det är bara att lita på Albert Engström "Kräftor kräfva dessa drycker", en tradition. Förutom maten så finns det även sånger, trevligt sällskap och allt detta till ackompanjemang av en strålande sommarkväll. Och då mina vänner så har vi inte ens snuddat vid den stundande norrländska delikatessen som människor endera älskar eller hatar.

Glöm inte bort de traditioner ni tycker är trevliga, slå vakt om dem och njut!

3 kommentarer:

Boel sa...

Vilka vackra kräftor! Slår vad om att de är hemkokta!
Stämmer det och blev det gott?

Åsa sa...

Det smakade otroligt bra och blev en mycket trevlig kväll. Men de var köpta och tinade sakta i kylskåp, med andra ord väldigt lättlagat =).

Boel sa...

Gott ändå!