måndag 10 augusti 2009

Gamla stan i Tallin

När vi badat färdigt på vårt hotell så var vi strax redo för att se oss omkring i Tallin och få en bit mat. Vi kastade oss ut i Tallin för att se vad som erbjöds, endast fem minuter ifrån hotellet dolde sig "gamla stan" i Tallin, byggd under Hansatiden med en ringmur omkring.
Vi tog vägen in genom ringmuren för att få oss en trevlig promenad och förhoppningsvis en god middag.














Färden gick genom trånga gränder kantade med hus med intressanta detaljer och arkitektur, där fanns även utsmyckningar i form av vackra dörrar och stukatur. Det hela påminde till stor del om Visby med ringmur och allting, vilket inte är så konstigt eftersom de är byggda under samma tidsperiod. Men vi började bli rätt varma under vår promenad, men även detta är lätt avhjälpt i detta område eftersom turisterna är många och så även bar- och restaurangägare. Så vi slog oss ned med en kall öl vid denna lilla uteservering.
Under tiden vi satt där i skuggan och svalkade av oss så passerade ett antal turistgrupper med guide och alla grupper stannade och fotograferade ett hus intill, vi blev intresserade. Så när vi skulle vidare så var vi tvungna att stanna för att se vad det var, och huset alla fotograferade var inget mindre än Sveriges ambassad.
Promenaden genom gamla stan fortsatte en lång stund för att slutligen avrundas med en middag på en restaurang vid torget, och skall jag vara riktigt ärlig så har nog Tallin en bit kvar till en riktigt bra krogkultur. Men det är väl kanske inte så konstigt, det är väl inte där stadens tyngdpunkt legat under tidigare decennier, men det kommer nog med turismen.

2 kommentarer:

Admin sa...

Vill också åka båt och bo på hotell... ser ut att va mysigt i Tallinn. Vi får åka dit också - ett annat år!

Åsa sa...

Malee: Det var rätt mysigt, fast vi åkte hem samma dag som Madonna kom och skulle ha konsert. Det hade aldrig hänt förr att vi missat nåt dylikt. Kan det vara ålder eller...