måndag 14 juni 2010

Blandade känslor

På många arbetsplatser är det i dagarna inte alltid så skoj, det är indragningar både här och där, kommuner, landsting, arbeten som setts som säkra är inte längre så säkra. Människor flyttas och varslas, det gör att många människor går och mår dåligt på jobbet. Det är tur att det för tillfället går att hitta glädjen på annat håll, att naturen bjuder oss på härliga upplevelser som dessutom är till för alla. Man är sig själv skyldig att söka glädjen i sitt liv, den kommer inte av sig själv alltid, men man behöver den i sitt liv.
Ett ställe är det dock inga indragningar på och det är vårt renoveringsobjekt, svärfar och sambon arbetar oförtrutet vidare och granne Roger tömmer flak efter flak med rivningsmaterial. Nu börjar man kunna ana hur det kommer att bli, spännande.
Även flickornas hemvist förändrades igår, Tingeling lånade ut sin Peter Pan som kom i sin traktor och betesputsade våra hagar. Flickorna var lite missnöjda just på en gång, men det kommer att bli bra, ogräset är borta och gräset får ljus, vatten och näring. Så om ett kort tag kommer gräset att grönska i hagarna och flickorna kommer att få späda vårprimörer i hela hagen.
Nu skall jag avbryta mitt bloggande för att gå och koka årets första färskpotatis som jag skall avnjuta tillsammans med matjesill och gräslök ur kryddlandet, mums, det är sommar det.

1 kommentar:

Mija sa...

Hej på dig! Kloka ord, att man ska se till själv att man mår bra!
Vi premiär åt oxå årets första färskpotät, med andakt = Gus favorit! <3
Kram Mija