lördag 24 mars 2012

Det som göms i snö...

Just inkommen från trädgården där jag tagit bort lite gamla växter från ifjol. Jag har hittat små, små, små gröna växter i jorden, på väg upp för att glädja oss med sina vårfärger. Snart är den underbara årstiden här när man glatt springer ut till rabatterna för att ständigt mötas av nya knoppar och en vårkaskad av färger. Har vi tur kan vi få en mojito till påsk och kanske lite citrontimjan till påsklaxen och rosmarin till påsklammet, det förhöjer liksom måltiden tycker jag.

Påsk är förresten min absoluta favorithögtid, den är inte fullt så hysterisk som jul, midsommar och nyår. Påsken är lugnare, man äter gott och umgås i lagoma mängder. I övrigt är man mest ute och njuter av våren.

Snart kan vi släppa flickorna i deras sommarhage och städa vinterhagen, ta ut gamalt hö och dynga, fixa till stolpar och snören så att allt blir sommarfint och kollat så att det är helt överallt. Kratta gräsmattan och sedan bara vänta tills man kan springa ut i bara sommarfötter på den mjuka mattan med frukost kaffemuggen i handen.

Nu efter ett antal år börjar trädgården så smått likna något, mer växter och glädje och lite mindre jobb. Perennerna har rotat sig och lökarna finns där, buskar, träd och fruktträd har vuxit till sig. Så man tror varje år att man mest skall sitta och njuta av sin trädgård, men medan man gör det så kommer dom, alla ideer om vad man kan göra i trädgården för att få den ännu trevligare. Och då är det bara att sätta igång igen, men hu för den dag då ideerna slutar komma.

Inga kommentarer: