söndag 9 maj 2010

Björken har musöron

Nu är det en särskilt underbar tid för nu har björken musöron och då står vi inför naturens kraftfulla explosion som i folkmun kallas för vår. Det är en makalöst underbar tid så passa på att njut allt du orkar, det är en kort och intensiv tid. Grannarna harvar och sår för fulla muggar, vårbruket är i full gång, för en som en gång gått på jordbruksgymnasium så betyder det en hel del. För att komma ihåg den här tiden, och fira vad som givit det som växer så har jag hittat ett recept på en snaps (har inte provat, men det verkar lovande) som kanske passar till midsommar:

Änglasnaps

Ingredienser
75 cl renat brännvin
3 st stjärnaniskottar
5 st små kryddnejlikor
5 st pomeransskal5
5 cl whisky
6 cl musöron från björk (alternativt färsk mejram)
1 msk honung

Gör så här
1. Låt dra i två, tre veckor.Sila av kryddorna och smaka av. Drick och njut. Musöra som ingår i änglasnapsen är som små björkbladsskott som ligger i brännvin och blir till en egen essans som stärker upp snapsen.Musöronen plockas i april precis när björkbladen slår ut.

Och mitt i denna vårglädje så var vi in igår och presenterade Fiffan i ett provlopp, Sara red och det såg bättre ut än på mången dag. Hon gick 24 första varvet och 23 det sista varvet, och pulsen låg på 100 när hon kom in. Nu är det dags för montestart bakom bilen på onsdag så planerar vi vidare efter det, men det börjar locka med kval i både monte och för sulky.

2 kommentarer:

Mija sa...

Men vad kul recept kanske man ska prova på? Jag visst är det en härlig tid, visst saknar vi värmen. Läste på kvällstidningens rubrik " Nu kommer ryssvärmen" men men vi får väl se hur det blir med den// Ha de så gott Mvh Mija

Admin sa...

Aha, här var förklaringen till björkintresset. Skål i förtid då ;-) Kram