söndag 15 maj 2011

För en vecka sen

Förra söndagen var vi i St. Peterskyrkan, Påvens residens, dessvärre var påven ej hemma utan på resande fot. Därför fick vi inte vinka till påven då han inte var hemma, annars vinkar han från balkongen kl. 13.00 varje söndag han är hemma.

Michelangelos Pietá fanns dock till beskådning, det enda verk Michelangelo signerat. Den sörjande jungfru Maria vid sin döde sons kropp, mäktigt vacker.


















Hela byggnaden var otroligt mäktig och mycket imponerande, dock var det med blandade känslor man såg allt detta då man fått veta att all marmor som finns i bland annat golven har hämtats från Colosseum liksom allt bladguld i taket, den stora skulpturen längst ned till höger är en kopparstaty gjord av koppar taget från Phanteons tak. En tidig form av återvinning. Men ibland kanske orginalet är värt att bevara.

Här ser ni balkongen som Påven brukar vinka ifrån, tycka vad man vill om allt detta, men det är en mycket mäktig man som vinkar därifrån. Ibland undrar jag om vi verkligen förstår vilken makt han och hans män har. Det är även en mäktig känsla inne i kyrkan, full av känslor och människor fulla av glädje, sorg, bekymmer, kärlek, mycket tagande besök.

2 kommentarer:

Mija sa...

Vilken härlig resa, säkert super mkt att se och inspektera, skönt att kunna ladda upp batterierna inför sommaren <3
Och du är hjärtligt välkommen och se och gosa/bli smakade på av ett glatt gäng corgivalpar, ring före, så vi é hemma/välkommen!

Admin sa...

Läckert! Förstår att ni hade det bra, kram!